СИТЕ

https://www.youtube.com/watch?v=hyZAQPTvhAo

Семејните формули на Јана Р.

РОДИТЕЛСТВО ≠ БРАК 🙂 Познавам многу возрасни, кои за некое  дете ќе речат: „Има разведени родители“. Ама, ајде! Па родители не се разведуваат. Научете веќе еднаш! Брак се разведува! Непаметни едни големи! -Се разведуваат меѓу себе, а не од нас. Не од децата!  Добрите родители може и да не се маж и жена. Да не се во брак! Како моите. […]

ДЕЦАТА И РАЗВОДОТ – ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ

Зошто честопати, родителите при развод не ги ставаат децата во прв план? Секој развод е семеен земјотрес кој не само што го дестабилизира детството, туку силно ги стресува и  родителите, а токму од нив се очекува да дадат поддршка. Тоа е долг процес, во кој неминовно се случуваат бури од емоции, па и несоодветни реакции. Релациите се усложнуваат ако има […]

РОДИТЕЛИ НЕ СЕ РАЗВЕДУВААТ

Замислете дека сте дете. Еден ден, вашите сакани родители ви објаснуваат дека повеќе не можат да живеат заедно. Решиле да го прекинат бракот. Ве уверуваат дека ве сакаат највеќе на цел свет и тоа никогаш нема да се смени. Најважно им е среќно да го продолжите животот. Замислете го најцивилизираниот развод. Нешто што често може да се види на  екран, […]