Родители не се разведуваат

Да ги отклучиме срцата и вратите!    Кога првиот ден од летниот распуст Теа и јас се враќавме од тренинг, место ко нормални тинајџерки да збориме за дечковци, се утепавме од филозофирање на тема развод. Зошто забегавме? Па, затоа што нејзините ѝ кажале дека ќе се разведат, ете затоа.  Кулминацијата се случи кога мојата другарка почна неконтролирано да зборува сè [...]

СЕМЕЈСТВО

Семејства   Денес, добив аплауз од моето одделение. Бев многу среќен.   Ги претставувавме нашите семејства. Секој  покажуваше фотографија, или цртеж. Потоа, кажуваше нешто за неговото семејство. Почнавме од Ане: -Еве ја мојата фотографија. Мама, тато, Калина и јас. Најважно е тоа што сите многу се сакаме. Најмногу! -Ова сум јас, со моите родители, пред  да се роди брат ми […]

Три Јовани и две Анастасии

Трите Јовани и двете Анастасии учат во исто одделение. Одделение со неколку девојчиња со исти имиња и многу различни дечиња. Јована С. е талентирана за спорт и музика. Може за три минутки да смисли најинтересна кореографија. Оваа година, сама доаѓа и си оди од училиште – со автобус. Има постара сестра. Мајка и вели дека нејзината сестра е многу помирна. […]